Belysning Design Fritid

Den olika bordslampan stilar

Bordslampor är en nödvändighet nuförtiden. Lamporna finns i olika stilar och mönster och allt du behöver göra är att köpa den som passar dig. Här är några av de vanliga lampstilarna som du kan köpa:

klocka

En klocklampa har en smal topp och blossar ut längst ner som en skolklocka. Eftersom det kastar ljus nedåt är det ett utmärkt alternativ för skrivbordslampor och läsplatser. På grund av sin eleganta och traditionella design kan lampan också vara en utmärkt golvlampa.

Trumma

Den levereras med rena, enkla linjer. Bredden på lampans ovansida och botten är desamma. På grund av detta reflekterar lampan ljus upp och ner i lika stora mått. Trumlampor finns i olika storlekar med trumdjup som varierar från grunt till extra djupt.

Imperium

Det är fantastiskt om du letar efter en sofistikerad belysningsaccent. Lampan liknar en klocklampa, men den tenderar att ha raka sidor. Diametern på botten är vanligtvis dubbelt så stor som toppen. Detta leder till att lampan riktar ljuset nedåt. Du kan inte bara använda lampan som bordslampa, du kan också använda den som golvlampa.

Fyrkantig och rektangel

Den kommer med intressanta mönster som inkluderar sluttande sidor med plana sidor och rundade hörn. Om du vill ändra lampans utseende kan du klippa eller vända på hörnen så skapar du ett helt nytt utseende.

Observera att det finns några lampor som har samma diameter från topp till botten. Det finns andra som är större längst ner som liknar en pyramid.

Hexagonal

Lampans sex sidor fångar din uppmärksamhet direkt. Det finns vissa modeller som har samma diameter på toppen och botten och andra har en bredare botten och därmed riktar ljuset nedåt. För att skapa ett snyggt utseende bör du välja en modell med olika tryck på var och en av de sex panelerna.

Lämna ett svar